Zašto ću da glasam za Radulovića?

by fiskesays

Na prošlim parlamentarnim izborima glasao sam za Odri Horn. U to vreme gledao sam Tvin Piks. Bio sam, dakle, jedan od onih 4.19 odsto koji su svoj listić ofarbali u belo. Koji su na izbore izašli, ali nisu imali snage da sebe slažu da postoji neka izborna lista koja ima smisla, odnosno politička opcija sa kojom  je moguće identifikovati se, a ne zašlajmariti zdrav razum.

Šta se dešavalo nakon tih parlamentarnih izbora?

U nekom momentu, Tomislav Nikolić pobeđuje na predsedničkim izborima. Umesto da zagospodari državom, gubi stranku. Caru Borisu, naglo, spada carska kruna. Vlada, umesto, dogovorena, žuta, postaje napredna. Rađa se PPV. Potezima najspretnijeg baletana, savršeno politički plešući, na steroidima promišljenih političkih poruka, vođen marketinškom logikom, uz pomoć medijske mašinerije,  raste. Ne dešava se ništa (dovoljno) napredno. Rekonstrukcija. Vladi pristupaju neki novi ljudi: “Neki novi klinac”, sa Jejla, vuderkind, verovatno marketinški najpogodnijeg imena na svetu (Lazar – Srbin, kosovski; Krstić – prizvuk hrišćanstva), šašavi i mnogima simpatični Ivan Tasovac, s frizurom nakačenom na struju, i Saša Radulović, neki čika, bloger, uspešni preduzetnik, koji je do CNN-a stigao kao preduzetnički uspešna osoba, dakle osoba koja pravi pare, a ne osoba koja pravi probleme.

U nekom momentu, Saša Radulović kreće da radi ono što bi trebalo da je posao svakog ministra – predlaže sistemska rešenja i ispred partijskih i kojekakvih drugih pogubnih interesa postavlja zahteve zdrave budućnosti.

U nekom momentu, Saša Radulović postaje neprijatelj. Onih kojima reforme ne odgovaraju.
Mediji počinju da ga kasape. Bezobzirno. Usled nemogućnosti da reforme sprovede, napušta vladu.

U nekom momentu, nakon što se povukao i identifikovao Aleksandra Vučića kao vrhovnog kočničara reformi, Saša Radulović odlučuje da izađe na izbore. Osniva udruženje građana “Dosta je bilo – Saša Radulović”, s namerom da pokuša da učini ono što mu u vučićevoj Vladi nije bilo dozvoljeno. Da sprovede neohodne reforme.

1536436_1414779062099768_1807847748_n

Zašto ću, dakle, da glasam za Radulovića?

Zato što je zaista dosta. Parazitskog sistema. Partokratske agonije. Bajki za laku noć.  Politički besmilenih marketinških driblinga. Ničim zasluženih privilegija, na uštrb svih nas.  Dokazano nesposobnih i za suštinske reforme nezainteresovanih političkih lidera. Zato što ljudi kojima je okružen nisu tajkuni vec univerzitetski profesori.

Zato što Siniša Mali, partijski  megafon, bez pardona može da izgovori ordinanardnu budalaštinu: “Insistirao je na nekim zakonima, poput zakona o stečaju, koji bi u budućnosti samo osigurali neku njegovu ulogu, poput stečajnog upravnika.”

Zato što PPV svoje gostovanje na Pinku pomeri, samo da bi se emisija poklopila sa Radulovićevim gostovanjem u Utisku nedelje.

Zato što postoje ti neki fini, pošteni i ozbljni ljudi, kojih uopšte nije malo, koji su zapostavljeni i politički zaboravljani,  koji nemaju svog političkog predstavnika i koje političari iz dana u dan vređaju. Zato što na predstojećim izborima postoji kandidat vredan moga glasa.

Advertisements