16. mart – od 1 do 18 (iliti: kako vidim izbornu ponudu?)

by fiskesays

Kako, dakle, vidim sutrašnji glasački listić?

Pod izbornim rednim brojem jedan: Koalicija oko Srpske napredne stranke. Glasaćete za naprednjake, odnosno Acu Mesiju, Omnipotentnog, Najvećeg, Najmoćnijeg, ukoliko volite da gutate velike velike velike (tri puta velike; nije greška) laži. I ukoliko ste spremni da svojim glasom podržite odlazak čitave zemlje u jedan džep. Naravno, i ukoliko od naprednjaka očekujete posao. U tom slučaju, na biralište ćete povesti i čitavu familiju. Tadić je na prošlim izborima, čini mi se, ponavljao: “Posao ne može da čeka.” Ove godine tu igru igra PPV.

Pod izbornim rednim brojem dva: Koalicija SPS-PUPS-JS. Ukoliko verujete da Palma može da dovede Betovena u Jagodinu, ili ste penzioner, pa ste nakačeni na PUPS-ovu vrpcu, ili mislite da je Ivica “Prvi glas Srbije”, i da je to od izuzetnog političkog značaja.

Pod izbornim rednim brojem tri: DSS. “Ukoliko znate kome verujete”, odnosno ukoliko ste identifikovani sa najdosadnijom političkom figurnom u zemlji (a i šire), i ukoliko Vam srce kuca u trotaktnom ritmu KO-SO-VO, Vaš izbor biće Vojislav Koštunica, u narodu poznatiji kao “koštunjavi”.

Pod izbornim rednim brojem četiri: LDP. Ukoliko smatrate da je vreme da Čeda zajaši fotelju. Glasanje za LDP, pritom = glas Vučiću. Pogledajte samo kako Kurir u poslednje vreme miluje Čedu; Kurir miluje one koji se žvalave sa Vučićem, to Vam je valjda jasno. Možda je vreme za veliku političku romansu? Jedan od hashtagova: Fidelinka.

Pod izbornim rednim brojem pet: SVM. Ukoliko ste Mađar(ica), ili Vam je recimo baka Mađarica, Vaš izbor će, dabome, sasvim legitimno, i logično, biti opcija koja se politički zalaže za interese mađarske nacionalne manjine u Srbiji.

Pod izbornim rednim brojem šest: SRS.  Ukoliko želite i Kosovo i Rusiju, vašu divnu dvokraku ljubav ujediniće srspki radikali.

Pod izbornim rednim brojem sedam: URS. Glasanje za najvećeg od svih parazita. Jeste maher, i tačno je da ume. Da se uvek snađe, i politički profitira na uštrb građana. Mađioničar, čije trikove plaćamo svi.

Pod izbornim rednim brojem osam: Lista “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”. Glasanje za Demokratsku stranku je glasanje za organizaciju koja je izgubljena u svemiru, nikad bezidejniju, politički ustajalu i neprovetrenu, koja se poziva na “stare adrese” jer joj ništa novo ne pada na pamet.

Pod izbornim rednim brojem devet: Dveri . Ukoliiko ste “Dverijanin”.

Pod izbornim rednim brojem deset: SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin. Ukoliko znate o čemu se tu radi, i u tome pronalazite nešto zanimljivo.

Pod izbornim rednim brojem jedanaest: Boris Tadić. Prelazak žutog u zeleno. Glasanje za Tadića = glasanje za Vučića, ali i smrt Demokratske stranke. Takođe, ujedno i glas za “lepo upakovano ništa”, koje je nekada bilo moćno a sada je mlitavo i više ne toliko lepo. Glasanje za jednu formu, tromu, izlizanu, naboranu, koja čeka da se ušunja u Vučićevu vladu, koja je promenom farbe pokušala da se prepakuje u naprednom smeru.  U suštini: glasanje za prevaru.

Pod izbornim rednim brojem dvanaest: Treća Srbija. Ako vam se ne dopada Prva, a ni Druga, odabraćete Treću. Srbiju.

Pod izbornim rednim brojem trinaest: “Crnogorska partija – Josip Broz”. Znak pitanja.

Pod izbornim rednim brojem četrnaest: “Lista nacionalnih zajednica – Emir Elfić”. Znak pitanja.

Pod izbornim rednim brojem petnaest: “Dosta je bilo – Saša Radulović”. Ministar privrede u ostavci. Pokušao nešto, kao ministar, naišao na otpor. Odlučio da napusti vladu. Suprotstavio se Vučiću. U poslednjih mesec dana počeo da okuplja volontere i, kako kaže, krenuo u pohod protiv parazitskog sistema.

Pod izbornim rednim brojem sesnaest: Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS – SDS). Znak pitanja.

Pod izbornim rednim brojem sedamnaest: “Patriotski front – Dr Borislav Pelević”. Ukolik Vam se dopada ovo “front”. Šta god.

Pod izbornim rednim brojem osamanaest: “Partije za demokratsko delovanje – Riza Halimi”. Znak pitanja.

Zaključke ne bih izvlačio. Odlučite sami.

izbori

Advertisements